Dutch Profiles zijn korte documentaires over het werk van toonaangevende Nederlandse architecten, vormgevers en modeontwerpers. De interviews met zowel opkomende als wereldberoemde ontwerpers richten zich op hun ideeontwikkeling, hun werkproces, en op context en achtergronden van hun werk. De serie bevat onder meer films over Rem Koolhaas, MVRDV, Herman Hertzberger, Wim Crouwel, Jurgen Bey, Irma Boom, Hella Jongerius, Daan Roosegaarde, Jan Taminiau, Iris van Herpen en Alexander van Slobbe.
Bekijk alle video's hier.

Van 2009 tot begin 2013 zijn 96 Dutch Profiles geproduceerd door Submarine voor het DutchDFA programma, met een redactie bestaande uit Jose Teunissen, Gert Staal, Huib Haye van der Werf en Christine de Baan. De documentaires zijn in diverse formaten beschikbaar.
De webversies zijn wereldwijd te zien via www.dutchprofiles.com, www.arttube.nl, een eigen kanaal op YouTube en een podcast via iTunes. Voor gebruik tijdens lezingen, exposities en presentaties zijn de Dutch Profiles ook op uitzendkwaliteit beschikbaar. Contact info@arttube.nl voor meer informatie.

Over DutchDFA
Het Dutch Design Fashion Architecture (DutchDFA) programma had als doel de internationale positie van Nederlands design, mode en architectuur te versterken door het aangaan van duurzame samenwerkingsverbanden, gericht op actuele maatschappelijke vraagstukken in lokale context. Het vierjarige strategische programma (2009 – 2012) richtte zich op vier focuslanden (India, China, Duitsland en Turkije).

Drie ministeries ondersteunden dit publiek-private initiatief: Onderwijs, Cultuur & Wetenschap, Buitenlandse Zaken en Economische Zaken. Partners in het programma waren de sectorinstellingen Premsela en Nederlands Architectuurinstituut (nu verenigd in Het Nieuwe Instituut); de beroeps- en brancheorganisaties BNO, BNA, BNI en MODINT; en de Nederlandse creatieve steden Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.
Na afloop van het DutchDFA programma zijn de Dutch Profiles overgedragen aan Museum Boijmans Van Beuningen, dat de reeks nu via ARTtube publiceert.