In 2013 presenteert Museum Boijmans Van Beuningen een nieuwe afleveringenreeks van de absurdistische tv-serie Boijmans TV. De eerste serie in 2010 was een schot in de roos: de dertien afleveringen werden maar liefst 1,5 miljoen keer bekeken. Van 10 januari tot 21 maart 2013 zijn de avonturen van rondleider Bregje, suppoost Arie en caissière Mandy weer wekelijks te volgen op TV Rijnmond. De Boijmans TV personages maken in deze afleveringenreeks ook regelmatig uitstapjes naar de wereld buiten het museum. Hoe ze op deze plekken in Rotterdam verzeild raken blijft echter vaak een raadsel. 

Boijmans TV is een programma over kunst, naar een idee van Wilfried de Jong en Sander Burger. De televisieserie biedt een kijkje achter de schermen van het museum; niet alleen ontmoeten we de kunstenaar, maar ook de museumbezoeker, de suppoost en andere medewerkers van het museum. Boijmans TV presenteert kunst op een toegankelijke manier voor iedereen. Het is een informatief programma met een twist; soms dramatisch, soms komisch en meestal absurd.

Op zondag 24 februari 2013 vond in Museum Boijmans Van Beuningen de grote Boijmans TV-dag plaats. Een kanteling van de werkelijkheid, zoals u van Boijmans TV gewend bent, maar dan echt! Lees hier meer over dit event.

Met het televisieprogramma Boijmans TV wil Museum Boijmans Van Beuningen kunst in de huiskamers brengen van de circa 1 miljoen inwoners van de regio Rijnmond die het museum normaliter mogelijk niet snel zouden bezoeken. Elke aflevering is na uitzending ook te zien op ARTtube.

Boijmans TV is een samenwerkingsproject van Museum Boijmans Van Beuningen, RTV Rijnmond en Ro Theater, ontwikkeld met steun van het VSBfonds en het Mediafonds. De serie is geproduceerd door het Rotterdamse productiebureau Popov Film.

Aan Boijmans TV werkten mee:

Sander Burger (eindregie)
Kuba Szutkowski (producent)
Dragan Bakema (creatief producent)
Edgar Kapp (productieleider)
Jetse Batelaan (regie van rondleidingen)
Wilfried de Jong (concept en interviews)
Els Hoek (research en redactie)
En vele anderen.